Pastila de champagne

07/25/2018

Începând din 1860 producătorii de vin spumant din regiunea Champagne au început să scrie denumirea de “Champagne” pe etichetă pentru a indica locul de origine al vinului. Acesta  fost debutul unui brand care va deveni cel mai cunoscut brand de vin din lume.

De la începuturile istoriei sale,  acum 400 de ani, vinul spumant a fost un vin cu o valoare adăugată mai mare care necesita o tehnologie aparte, sticle rezistente, spațiu și timp. Doar comercianții cu putere financiară mare puteau să îmbutelieze vinul mousseaux. Să pună banii în producția de vin spumant era un risk. Dar competiția cu vinul robust și puternic pigmentat din Burgundia învecinată i-a forțat pe negocianți să facă un vin diferit,  să sporească producția acestuia și să câștige noi piețe de desfacere.

Adolphe Jacquesson a brevetat în 1844 plasa de sârma care sustine dopul de champagne si a înlocuit frânghia folosită până atunci. În franceză se numește muselet . Adolphe a fondat în 1798 casa Jacquesson & Fils în Dizy.

Buy an event OPiA

Ladies behind the pearls of champagne

Around the world in a glass of wine ®

Soirée de Champagne

The dessert wines of the world

Themes parties

Mystery parties

Opia
Attend an event OPiA
Bucharest The 13Th of May 2018

Masterclass Romanian sparkling wine by traditional method

detais and rezervation
Meniu