Spumant românesc Celést Rosé Magnum. OPiA Recomandă

Spumantul românesc Celést Rosé în sticla magnum a ieșit în piață.
Cromatic, roz cu note discrete de cupru și perlaj viguros.
Olfactiv, o expozie de fructe roșii de la strugurele de Pinot Noir, particular căpsuni și cireșe care predomină la prima inhalare. Accentuate note de aluat proaspăt specifice metodei tradiționale de obținere a efervescenței.
Aromele de fructe zemoase anticipează suculența vinului care la gust este lejer, proaspăt, cu consistență cremoasă. Promisiunea din olfacție este mai mult decât satisfăcută de o percepție de tartă de fructe, rotunjime și un final zemos. Fără pretenții de spumant sofisticat,
Celést Rosé este un vin foarte bun datorită fructului pur, prospețimii și gustului. Armonia dintre componente si subtilitatea dulceții din final te determina să mai ceri un refill. Un spumant românesc carismatic care te invită să îl împarți cu prieteni.
Ușor de băut din abundența, în sticla de format magnum prospețimea este la apogeu. Va rămâne așa pe tot parcursul anului cu condiția să fie păstrat în cutie sau ferit de razele de lumină, la temperatură constantă sub 15 grade. De servit direct din frigider, 6-8 grade, sau chiar din zăpadă! Nu vă complicați cu asocierile culinare, Celést Rosé se poate bea înainte și după orice.
Vinul este atent elaborat de cei doi enologi de la crama Villa Vinèa, în inima Podișului Transilvaniei. Ce e minunat acolo este că zilele calde ale verii și toamnei sunt urmate de nopți foarte răcoroase , element climateric vital pentru spumante ( de altfel pentru toate vinurile de calitate). Diferența mare de temperatură între zi și noapte ajută la conservarea acidității în strugure și o maturizarea armonioasă.
Citiți în continuare ce spune enologul italian Celestino Lucin despre spumantul românesc Cuvée Celést îmbuteliat in sticla magnum pe care îl realizează la Villa Vinèa împreună cu Mihály Deneș ( Interviul cu Miși Deneș de anul trecut il puteti citi aici )
„Îmbuteliem la Villa Vinèa spumantele Cuvée Celést ( roze și brut) și în formatul magnum, de 1,5 l pentru că oamenii își doresc din ce în ce mai mult acest format. În lumea vinului spumant în comparație cu cea a vinului liniștit, formatele mari sunt necesare nu numai din motiv de calitate. Vinul spumant este un vin care se bea în general în convivialitate pentru a sărbători evenimente plăcute de viață. Pentru aceste experiențe sunt necesare formatele mari care amplificăbucuria petrecerii. Vinul spumant este un produs pentru socializare și conversație. Eu nu îl asociez cu muzica in solitudine. Zic că e mult mai bine să bei vin spumant în timp ce vorbești și râzi cu prieteni.
La Villa Vinèa vrem să facem vin care creează emoții. Asta se reflectă perfect în stilul vinurilor noastre spumante care sunt complexe, foarte persistente la gust și seci.
Rosé Celést este un spumant conceput pentru lumea care iubește vinul roze, care preferă structura și persistența pe palat. Cuvée Celést Brut în schimb este un spumant „vintage” care întruchipează prospețime și complexitate în arome, o structură frumoasă și armonie în gust.
Îmi aduce o mare satisfacție să știu că am fost alături de consumator, prin spumantele noastre, la momentele fericite din viața lui. De asta facem spumantul Cuvée Celést.
Cum ne iese atât de bine? Lucram în echipă la Villa Vinèa. E întotdeauna important ca oamenii să se completeze între ei și să se înțeleagă bine. Din partea mea, pot spune doar că îmi pun toată disponibilitatea pentru ca experiența și cunoștințele mele să îmbogățeasca alte persoane. Ceea ce mă satisface foarte mult este să pot lucra cu oameni care au plăcerea de a învăța și pot spune că am atins acest obiectiv la Vila Vinèa”
Sărbători fericite dragi prieteni.
Cu drag și efervescență, Olimpia Brandhuber