OPiA Recomandă- Louis Roederer Rosé Vintage 2013

03/12/2021

de Olimpia Pleșa Brandhuber

Roz cu tente portocalii luminoase; buchet complex cu note dominate de jeleu de fructe, migdale prăjite, fructe uscate  și cacao; effervescența fină și mătăsoasă. Ce m-a surprins plăcut sunt tanini foarte delicați care provin din infuzia pielițelor strugurilor de Pinot noir și completează fructuozitatea vinului. În gură vinul etalează o prospețime perfectă, o complexitate matură superbă, o textură mătasoasă pe o structură fermă și un postgust excelent.

Un vin dintr-un an cu o vară însorită și un octombrie răcoros care se reflectă șn prospetimea și eleganta vinului final.

Casa Louis Roederer face rosé doar vintage, cu struguri care provin din recolta unui singur an, de pe parcele consactrate pentru acest cuvée iconic care se obține în fiecare an dintr-un asamblaj de aproximativ 65% struguri de Pinot Noir din satul Cumieres și 35% Chardonnay din Cote de Blancs. O parte din vin este este maturizat în butoaie mari de stejar. Cuvee-ul se desăvârșește  în cramă în sticlă împreună cu drojdiile aproximativ 4 ani apoi este învechit timp de 6 luni dupa degorjare ca să atingă maturitatea perfectă. Vinul final este bogat și complex cu o maturitatea și o prospetime seducătoare.

                                                    

De-a lungul anilor Roederer a dezvoltat o tehnica unica prin care isi produce cuvée-ul rosé. Răspunsul lui Jean Baptise Lecaillon, cellar master al casei Roederer la întrebarea mea despre  cum obține acestă complexitate, eleganță și structură ferma a fost  ” noi obținem rosé-ul prin „infuzie”, ca și ceremonia ceaiului”. Am mai scris despre asta mai detaliat într-un alt articol.

O recomand ca și companion pentru orice moment datorita elegantei și fineții. Este un excelent partener pentru pește alb gătit în stil mediteranean într-un sos de roșii cherry si ceapă sotată stinsă cu champange, aromatizat cu busuioc și texturat cu măsline.  Nu puteți greși cu o astfel de champagne lângă un buchet de flori niciodată!

Cu drag și efervescență

Olimpia

OPiA organizează evenimente concept ™ ONLINE de degustare de champagne și vin spumant românesc pentru companii și recomandă vinul spumant românesc.  Vezi evenimentele noastre. Vin spumant și brânzeturi fine românești. Masterclass despre champagne. Consumă vinul cu moderație.

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

DEGUSTARE ON LINE. Pentru grupuri. Premiază-ți oamenii și contribuie la cunoașterea vinului spumant românesc ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Meniu