O champagne pe săptămână: Louis Roederer Rosé Vintage 2010

09/27/2017

Vinul nostru rosé se obține prin infuzie, este ca și ceremonia ceaiulul. Nu mă interesează culoarea, mă interesează fructuozitatea și prospețimea. Acest rosé poate fi în fiecare an diferit, de aceea este vintage”
spune cu farmec Jean-Baptiste Lécaillon, Cellar Master al casei Louis Roederer, despre Vintage Rosé 2010 cu care ne servește în sediul din bulevardul Lundi 21, din Reims.

de Olimpia Pleșa Brandhuber

Louis Roederer 2010 Vintage Rosé m-a cucerit de la prima întâlnire iar acum, după un an, o găsesc la fel de cremoasă, fină și seducătoare. Îmi lasă impresia de eleganță studiată, caracteristică stilului Roederer.

Este un rosé în vârstă de 7 ani. Asta explică notele portocalii din culoare și aromele de cacao și fructe uscate care desăvârșesc buchetul. Vizual, coloana vie de perle fine animă vinul în pahar în timp ce pe palat se etalează aromele de fructe de pădure, flori albe și citrice. Este rezultatul unui amestec de vin rosé în proportie de 62% obținut din Pinot Noir din viile cu expunere sudică din satul Cumières și Chardonnay 38% din Chouilly.

O șampanie rosé remarcabiă, proaspătă, cu complexități discrete. Pur și simplu o ador.

 

O champagne rosé se obtine prin amestecarea de vin roșu sau roze cu vin alb. Este singura regiune din lume unde se poate face vin roze prin cupajare, altfel rozeul se obține legal oriunde în lume doar din struguri roșii. Ca să producă sortimentul rosé, Roederer folosește metoda saignée, infuzia despre care vorbea Jean Baptiste. Strugurii de Pinot Noir se culeg într-o după amiază uscată, se păstrează peste noapte la temperatură redusă iar a doua zi se pun în tanc unde se lasă să macereze timp de 5-8 zile zile la rece, ca să nu extragă tanini amari din sâmburi și pieliță. Se scurge mustul de pe coji și se amestecă cu vinul alb obținut din Chardonnay ca să continue împreună fermentarea.

Ca să atingă maturitatea optimă, s-a maturizat 4 ani în pivnița împreună cu drojdiile- o perioadă notabilă- și încă 6 luni fără sediment. O tehnică mult superioară obținerii unui vin rosé liniștit.

Găsiți Champagne Louis Roederer la Comenzi sampanie.ro , în magazinele Comtesse du Barry din Cluj și București iar Rosé Vintage 2010 la Envie de Champagne.

Să aveți 0 zi efervescentă !

Participă la evenimentele de degustare de champagne și vin cu poveste organizate de OPiA. Vezi următoarele evenimente pe https://www.facebook.com/opiacelebratechampagne

 

, , , ,

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Ocolul pamantului intr-un pahar de vin ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Meniu