KOTYS MILLESIME Petro Vaselo. Spumant românesc. OPiA Recomandă

03/18/2020

În mitologia traco-dacă Kotys este zeita fertilității sau zeița mamă. În contemporan, Kotys Petro Vaselo este un vin spumant obținut prin metoda tradițională în Podgoria Banatului la Petro Vaselo.

O combinație apetisantă de fructe proaspete de toamnă, citrice, brioșă si note mature de miere și nuci.  Spre deosebire de multe spumante obținute prin această metodă, Kotys Petro Vaselo nu are nevoie de zahăr care să îi echilibreze aciditatea, ceea ce îl face mai sobru. Un vin foarte bine echilibrat, proaspăt și consistent, cu aciditate generoasă, efervescența fină si un postgust prelungit.  ÎI apreciez maturitatea și complexitatea aromatică. Un  vin eminamente gastronomic care însoțește glorios preparate cu un conținut generos de sare în orice sezon.

Obținut prin metoda tradițională din Pinot Noir și Chardonnay, vinul a petrecut mai mult de 5 ani în pivniță împreuna cu drojdiile până când enologul Marco Feltrin a considerat că spumantul este pregătit să fie scos în piață și gata de băut. Servit la 12°-14° este pus in valoare de un pahar mare de vin roșu care permite aromelor să explodeze.

Alina Iancu de la Crame România m-a provocat să asociez spumante românești cu brânzeturi românești în pregătirea salonului de brânzeturi și vinuri din noiembrie 2020

Kotys Petro Vaselo s-a dovedit a fi  un companion desăvârșit pentru brânzeturi maturate. Mie mi-a plăcut cu Five Continents cașcaval de capră maturat 6 luni și Five Continents Horezu de vacă maturata 12 luni.

 

Cu drag și efervescență

Olimpia Pleșa Brandhuber

Cluj 18 mai 2020

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin educative și de divertisment pentru companii.  Vezi evenimentele noastre aici

OPiA oferă consultanță pentru achizitionarea de vinuri pentru evenimente sau pentru acasă. Scrie-mi un email la olimpia@opia.ro.

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

DEGUSTARE ON LINE. Pentru grupuri. Premiază-ți oamenii și contribuie la cunoașterea vinului spumant românesc ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Meniu