Pinot Noir Benedict 2017 Carastelec- OPiA recomandă

09/12/2019

În căutare de vinuri elegante care să se potrivească profilului meu gastronomic, Pinot Noir-ul este mereu pe lista de degustare. Este dealtfel strugurele meu preferat. Nu întâmplător. Pinot Noir  stă la baza celor mai bune sortimente de Champange. Benedict este vinificat de Bereczki Csaba la Carastelec in NV Transilvaniei din recolta anului 2017. Un Pinot Noir de climă rece, fructat și aromonios.

Olimpia Pleșa Brandhuber

Culoarea rubinie cu tentă cărămizie și intensitate redusă absoarbe lumina și captivează. Vâscozitatea se ghiceste din lacrimile abundente care se preling pe suprafața paharului. Miroase plăcut a stejar și vanilie într-un melanj adorabil cu fructe negre bine coapte. Imi place consistența fină în sinergie cu aromele de prune și vanilie, stejarul frumos integrat si taninii mătăsoși. Rotund și învăluitor are un final nu foarte prelungit de fructe. Servit la 16°C este un aperitiv excelent sau un curajos deschizător de discuții. La 18°C taninii ies in evidență mai intens, nota amăruie se intensifică și devine un companion excelent pentru piept de rață gătit în sânge cu o garniture condimentată de prune.

 

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin educative și de divertisment pentru companii.  Vezi evenimentele noastre aici

, ,

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

EVENIMENT ON LINE. Pentru grupuri. Oferă un cadou și păstreză legăturile. ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Seara de armonie. ON LINE

Detalii și rezervare
Meniu