O champagne pe săptămână: Besserat de Bellefon Blanc de Blancs

07/10/2017

Besserat de Bellefon
Cuvée des Moines -Blanc de Blancs- Grand Cru
9 iulie 2017 Cluj Napoca

  

Terminsasem pregătirile pentru cină și mi-am rezervat 15 minute să stau pe terasă și să savurez în pace un pahar de champagne până la sosirea prietenilor invitați la masă. În căldura soarelui de iulie care se pregătea să se retragă după mestecenii înalți, încălzită și obosită cumva, am coborât la frigiderul de vin unde mi-am lăsat instinctul să aleagă o sticlă solară, aurie cu gâtul lung și îngust, Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Blanc de Blancs. Râvneam la o champagne ușoară și fină, bine răcită și proaspătă care să mă răcorească și să mă destindă.

Pură și elegantă, Blanc de Blancs m-a convins că instinctul, în sinergie cu expertiza mea, a făcut cea mai inspirată alegere. Era exact ceea ce îmi trebuia ca să mă relaxeze și să îi seducă pe invitații mei la cină.  Arome fine de citrice și flori caracteristice soiului de struguri, note delicate de pâine prăjită specifice metodei tradiționale, aciditatea și dozajul în echilibru și efervescența ca o mătase diafană.

Structurată și consistentă, este un Chardonnay care a petrecut 4 ani împreună cu drojdiile în pivnița. Are note delicate și mature de miere, este obținută din Chardonnay în exclusivitate și exprimă perfect terroir-ul din Côte de Blancs al unora din cele mai prestigioase Crus: liniară, minerală, elegantă.

Cuvée des Moines Besserat de Bellefon are o presiune mai redusă decăt cea consacrată, doar 4,5 atmosfere, studiată și confecționată premeditat de către chef de cave Cédric Thiébault ca să fie un excelent însoțitor gastronomic pentru bucătăria rafinată. În 1930 directorul restaurantului La Samaritaine De Luxe i-a cerut lui Victor Besserat să îi facă o șampanie suficient de blândă ca să acompanieze toate preparatele de la masă. De atunci aceasta este filosofia casei ale cărei sortimente sunt prezente în peste 200 de restaurante cotate cu stele Michelin din lume. În Romania o găsiți la www.comenzi-sampanie.ro. O champagne gastronomică echilibrată aromatic și elegantă care mi-a creat o senzatie de bucurie și recunoștință cu care mi-am întâmpinat prietenii.

Vă doresc tuturor să petreceți o săptămâna plăcută cu prietenii voștri preferați și un pahar de champagne.

Olimpia Pleșa Brandhuber

, , , ,

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Ocolul pamantului intr-un pahar de vin ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA
13 mai 2018, București

Spumante românești obținute prin metoda tradițională

Detalii și rezervare
Meniu