Bollinger Special Cuvée. O champagne pe săptămână

08/09/2018

“Beau champagne când sunt veselă și când sunt tristă. Uneori beau singură dar când am companie o consider o obligație. O gust, când nu mi-e foame, dar când mi-e foame, beau. Altfel, nu mă ating niciodată de champagne, decât atunci când mi-e sete”. Lily Bollinger

de Olimpia Pleșa Brandhuber

Madame Jacques, numită așa după soțul său Jacques Bollinger pe care l-a pierdut în timpul celui de-al doilea Război Mondial, afectiv numită Tante Lily de către locuitorii din satul Aÿ din Champagne, putea fi văzută zilnic inspectând viile pe bicicletă. În timpul ocupației germane a Franței benzina era restricționată și oamenii pe front. Madame Bollinger a reușit să își motiveze puținii lucrători pe care îi mai avea și să facă champagne în acele vremuri.

Și-a câștigat numele de La Grand Dame de Champagne prin abilitățile sale de comunicare și marketing. A fost o vizionară și o strategistă. Nu accepta altceva decât excelența. În fiecare dimineață o puteai întâlni la biroul său unde primea oameni de vânzări, jurnaliști sau prieteni ai casei. Seara, în eleganta sa sufragerie, organiza dineuri la care ea însăși servea oaspeții cu champagne lăsând să îi scape discret informatii despre afacerea sa. Își cunoștea foarte bine farmecul personal și se folosea de el pentru a-și promova șampania.

Bollinger Special Cuvée este una din șampaniile mele preferate. Ținuta „black tie” esențială a garderobei.  Stilul: clasică, elegantă, inimitabilă. Ingredientele: tradiție, timp, cunoaștere. 

Champagne Bollinger este un stil aparte caracterizat prin maturizare și oxidare deliberată în butoaie vechi de stejar a unui vin excelent care provine din vii Grand Cru și Premier Cru- multe cumpărate pe vremea doamnei Bollinger. Acestea sunt apoi învechite în sticle mari magnum  unele până la 15 ani în pivnițele din Aÿ. Special Cuvée este rezultatul amestecului de vinuri tinere cu vinuri mature obținute dintr-un procent mare de 60% Pinot Noir, din Chardonnay si Meunier. Dupa cupajare vinul a petrecut încă 5 ani în pivnițe împreună cu drojdiile.

Numită de către britanici Bolly, are o complexitate de arome care s-au dezvoltat prin învechire.

Combină arome de citrice proaspete cu cele de patiserie provenite din procesul de fermentare în sticlă, arome mature de nuci și condimente la care se adaugă o notă intensă oxidată. Rotund și voluptos în structură , este un un vin matur si sofisticat. Excelent în sticla standard, în magnum este un alt vin. Magnum este rege in Champagne. Evolutia in acest format de sticla aduce rotunjime, o dezvoltare multidimensionala a aromelor în paralel cu păstrarea prospetimii primordiale.

 

Vă invit să o degustați și să îi aflați povestea la  ” Doamnele din spatele perlelor de champagne”

Găsiți Bolly în Romania în magazinele Le Manoir și la Comenzi Șampanie.ro.

OPiA organizează evenimente concept ® de degustare de champagne și vin. Vezi formatul nostru de evenimente aici evenimente opia

 

,

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

EVENIMENT ON LINE. Pentru grupuri. Oferă un cadou și păstreză legăturile. ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Seara de armonie. ON LINE

Detalii și rezervare
Meniu