O champagne pe săptămână: Pommery Brut Royal NV

07/19/2017

Pommery Brut Royal NV
Ramatuelle 17 iulie 2017

Vi s-a întamplat să nu puteți deschide cartea preferată pentru că priveliștea este copleșitor de frumoasă?  Mi se întâmplă mie acum, în acest loc binecuvântat de zei unde vin de câțiva ani cu familia mea. Pătrund cu ochii și gândul în orizontul mării și nu mă mai pot desprinde. Revin la realitate ca să adulmec izul de pin, aerul cald de Provence și briza sărată a mării Mediterane și să sorb șampania din paharul acoperit de condens de pe măsuța aflată lângă șezlongul pe care stau întinsă. Iau o înghițitură și gândul mă poartă în timp, în secolul al 19-lea, când șampania nu se numea champagne, se numea vin mousseaux, era foarte dulce și se bea la desert, bine răcită. Mă gândesc la Jeanne Alexandrine Louise Pommery, una dintre doamnele din spatele perlelor de champagne care, vizionară,  a cerut enologului său să facă o șampanie fără adaos de zahar pentru că așa văzuse ea că preferă englezii. Noul elixir Brut a luat în 1874 Londra cu asalt și a deschis viitorul șampaniei seci pe care o bem astăzi.

      

Șampania Pommery Brut Royal este confecționată într-un stil natural elegant specific casei Pommery. Generoasă, prietenoasă și proaspătă, pur și simplu place. În orice stare și situație Brut Royal seduce cu cremozitatea și efervescența fină chiar și pe cei neinstruiți.  Armonia perfectă o face o champagne foarte versatilă, excelentă intr-o zi toridă de vară la malul mării, cu condiția să fie bine răcită, sau oricând în  compania unor preparate gustoase . Are o complexitate aromatică remarcabilă și face o asociere glorioasă cu o salată de crab și avocado. Arome clasice de patiserie și cozonac completate de fructe galbene, fructe roșii și fructe uscate de care nu vă puteți plictisi.

Amplă, cu un final lung de caise uscate, este făcută din Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier în proportii egale și o proporție generoasă de vin de rezervă. O combinatie șarmantă de fruct bine copt, aciditate stăpânită, dozaj perfect integrat, toate cu precizie asamblate ca să creeze bucurie.

Vă doresc vacantă frumoasă în compania celor dragi si a unui pahar de champagne.

Olimpia Pleșa Brandhuber

O găsiți în Romania la https://www.comenzi-sampanie.ro/

 

, , ,

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Ocolul pamantului intr-un pahar de vin ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA
13 mai 2018, București

Spumante românești obținute prin metoda tradițională

Detalii și rezervare
Meniu