Moët Grand Vintage Rosé 2012 – OPiA recomandă

08/20/2019

Șampania roze ca și vinul roze n-a fost niciodată mai populară decât astăzi. Nu este o frivolitate ci, un vin serios, musculos care face o asociere bună cu carnea roșie.  Se obține prin două metode: ca și vinul roze din struguri roșii care stau doar câteva ore cu coaja ca să se facă o extracție ușoara a pigmentului de culoare sau prin amestecul de vin roșu cu vin alb.  Este mai scumpă în general cu 20 % față de varianta albă pentru că, să faci un vin roșu de buna calitate este scump în Champagne. Strugurii trebuie să fie bine copți și sănătosi iar producerea lui în cantități mici, traditional, adaugă costuri.

Moët Grand Vintage 2012 m-a cucerit. Începand de la culoarea  radiantă intensă cu note cărămizii, rezultatul oxidarii lente care s-a produs in timpul celor 6 ani de învechirie în sticla, este o șampanie matură și  încrezătorare. Am degustat-o în premieră în Romania alături de un public curios în aprilie la evenimentul OPIA Moet Grand Vintage 2012. din București la Sensio Living.

Fructată, vibrantă, proaspătă și acidă, cu potential de evoluție minunat. Are arome de fructe roșii și negre, brioșă iar pe măsură ce se încălzește în pahar se deschid arome de lemn dulce, ciocolată și mentă. Textura cremoasă, rotundă și generoasă, cu reminescente de vin roșu și aciditatea echilibrată. Prima dată simt fructul, ceea ce îmi doresc de la un spumant și abia apoi efervescența plăcută.

Al 43-lea roze al casei Moet 2012 este un vin gastronomic excelent cu carne rosie, parmezan, șuncă.

Sofisticată si superbă are toate atributele unui vin de calitate: complexă, concentrată, echilibrată, cu o personalitate senzuală. Este vibrantă acum dar o puteți păstra câțiva ani și veți fi plăcut surprinși.

O găsiți on line la Le manoir  si în alte magazine specializate.

Olimpia Pleșa Brandhuber

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin pentru companii.  Vezi evenimentele noastre aici

, , ,

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

EVENIMENT ON LINE. Pentru grupuri. Oferă un cadou și păstreză legăturile. ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Seara de armonie. ON LINE

Detalii și rezervare
Meniu