Marea păcăleală de 1 aprilie. OPiA și berea artizanală

04/13/2021

„Esențele valoroase stau în sticluțe mici”

De 1 aprilie Desprevin.ro m-a păcălit și nu m-am supărat. Mi-a trimis să degust bere în loc de vin și am luat treaba în serios. Am am degustat berea după criterile vinului spumant.

Concluzia: Berea lager Bârlog,  făcută artizanal la Cluj este o păcăleală surpinzătoare despre care merită să aflați mai multe, să le căutați și să le degustați. Sunt diferite aromatic dar în acelasi timp elegante, fine și savuroase fiecare in felul ei. Nu m-am putut decide care îmi place cel mai mult.
Estetica prezentării este impecabilă, vie și atrăgătoare, sticle de dimensiuni mici și delicate  de 0,33 l  respecă cu stictețe învățătura antică a moderației :” Nimic prea mult” .

    

🍻Teapa lui Vlad, usoara și lejeră. De culoare caramizie stralucitoare si arome de coaja de citrice, drojdie fina, caramel, iarba. Dulceata bine echilibrata de o nota astringenta si nota specifica amara care ramane lipită de limbă si te indeamnă să vrei mai mult.

🍻Enigma lui Negru Voda: Culoare de cafea , face o spumă generoasa, as putea crede ca e cafea in pahar . Miros parfumat de cacao , de citrice, de iarba proaspat cosita La gust dulce cu note de cafea si ciocolata neagra.

 
🍻Legenda lui Matei Corvin: de culoare galben aurie intensa, efervescenta foarte fina , consistenta vâscoasa.
Miros de fructe exotice, caramel, ananas, fruct confiat, must de struguri. Generoasa si rotunda, concentrata.

Alternanta de amar si dulce pe o consistenta plina si arome exotice. Probabil de aceea mi-a si placut dupa curry maldivian foarte picant, este o alternativa minunata si mult mai inspirata la vin.

🍻Palosul lui Stefan are culoare de ambra. Cu adevarat exotica aromatic, mango, lichee, nectariana.

Consistenta mai lejera decat celelalte cu un buchet aromatic fructat , exotic, apetisant, parfumat. Ma teleporteaza intr-o lume tropicala. Dulceata echilibrata si o consistenta lejera

 Mult noroc!
Cu drag și efervescență

Olimpia Pleșa Brandhuber

OPiA organizează evenimente concept ™ ONLINE de degustare de champagne și vin spumant românesc pentru companii și recomandă vinul spumant românesc.  Vezi evenimentele noastre. Vin spumant și brânzeturi fine românești. Masterclass despre champagne. Consumă vinul cu moderație.

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

DEGUSTARE ON LINE. Pentru grupuri. Premiază-ți oamenii și contribuie la cunoașterea vinului spumant românesc ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Meniu