Iubesc spumantul românesc. Campanie OPiA de comunicare și promovare a vinului spumant românesc

09/08/2020

#IubescSpumantulRomanesc  este un proiect de comunicare a vinului spumant făcut în România.  Misiunea mea este îl inspir pe consumatorul iubitor de vin efervescent să aleagă un vin spumant făcut în România iar pe cei care nu îndrăgesc înca această categorie să își dorească să îl descopere . Să îi valorizăm numele pe care îl merită, acela de vin spumant românesc ( nu prosecco, șampanie, spumante sau bule)

Obiectivele campaniei #IubescSpumantulRomanesc sunt să ajute producătorii români și vânzătorii să comunice acest vin ca și categorie aparte, o categorie de vin care are propria sa identitate, istorie, metodă. Să creștem nivelul de conștientizare al existenței acestei categorii particulare: vin spumant.  Să dăm încredere producătorilor să producă mai mult din acest sortiment care este astăzi foarte popular în întreaga lume. Spumantul românesc  să fie identificat și cunoscut sub acest nume specific  ca un vin bun de consumat în orice moment. Un vin gastronomic-companion excelent pentru mâncare, un vin pentru momente de sărbătoare, pentru deschiderea unui eveniment sau pentru un prânz relaxat. În esență, UN VIN serios.

Vinul spumant nu este doar un vin cu bule, această exprimare subevaluează ceea ce este în sticlă. Spre deosebire de celelalte vinuri, spumantul fermentează de două ori. O dată ca să devină vin și apoi ca să devină efervescent. Efervescența schimbă caracterul vinului și adaugă o altă dimensiune care îl face unic, magic și seducător.

Ne dorim ca în meniul restaurantelor să găsim o pagina cu ” „Vin spumant românesc” iar pe site-urile care vând online și în magazine această categorie sa fie clar prezentată, nu doar ici colo câte un vin cu bule care nu comunică nimic. Vom face lobby ca și străinii -la nivel de specialisti în networking-ul nostru- să afle că vinul efervescent românesc este competitiv și tipic.

Pe plan mondial vinul spumant nu a fost niciodată mai popular decât astăzi iar producătorii români urmează trendul. Mulți au început să producă câte un vin spumant- sau mai multe- cu care să își diversifice portofoliul, câțiva au deja tradiție. Trendul de consum în România și în intrega lume este creeat și susținut de Prosecco și Champagne. Când dorește un vin efervescent, consumatorul, pe bună dreptate (daca avem in vedere marketingul și comunicarea acestor produse), alege unul din cele două.

După zece ani de degustare și evaluare a vinurilor spumante din întreaga lume, pot spune că spumantul românesc merită considerația noastră. El transmite efervecența românească și este UNIC.  Sofisticat sau simplu, premium sau mai accesibil- depinde de metoda prin care este făcut- el vorbește despre regiunea din țara noastră de unde vine și despre spiritul oamenilor care îl fac. În plus pune în valoare varietăți de struguri autohtone, românesti care s-au dovedit ideale pentru spumant. Demonstrează că varietățile internaționale de struguri consacrate pentru spumant își găsesc în România o casă bună.

 

Daca dorești să fii printre ambasadorii vinului spumant românesc, te invit să contribui la construcția acestui brand de țară prin câteva acțiuni simple.

*Alege spumantul românesc când ai poftă de un vin efervescent. Trăiește efervescența românească împreuna cu prieteni și un pahar de vin spumant românesc . Iubește spumantul românesc.

*Folosește la postări Hastag: #spumantromanesc #romaniansparkling #romaniansparklingwine #iubescspumantulromanesc #alegespumantulromanesc

*Urmărește @opiacelebratechampagne pe Instagram si pe FB https://www.facebook.com/opiacelebratechampagne

*Urmărește pe blogul OPiA https://opia.ro/category/spumant-romanesc/ vinurile spumante românesti pe care le recomand.

Cu drag și efervescență românească
Olimpia Pleșa Brandhuber- OPiA Celebrate Champagne

 

 

 

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Vin spumant românesc și brânzeturi fine românești. ONLINE ȘI OFFLINE ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Cum se păstrează champagne

Detalii și rezervare
Meniu