Cuvée Celest Villa Vinea- Spumant românesc. OPiA Recomandă

05/16/2019

Cuvée Celest Villa Vinea este un spumant brut obținut prin metoda tradițională- singura care se pretează pentru volume artizanale- pe valea Târnavei Mici în Transilvania. Acolo solul și expunerea creează conditii optime ca strugurii să păstreze aciditatea vitală necesară pentru spumante.

 

 Cuvée Celest m-a cucerit cu eleganța sa. Aromele subtile de patiserie se combină cu note la fel de discrete de fructe coapte și citrice. Aciditatea vibrantă , un perlaj fin, dozaj bine integrat. Structura fermă, nimic nu este prea mult, nimic nu mă deranjează. Armonie dezirabilă între toate componentele.

Unul dintre spumantele românești dragi mie, l-am prezentat la ReVino într-un masterclass didactic despre fenomenul efervescent.  Servit la 10° C dintr-un pahar frumos care să pună jocul perlelor în valoare, invitați-vă prietenii la masă și savurați-l lângă un pește pane sau legume tempura. Îndrazniți să experimentați  să vedeți dacă Cuvée Celest vă duce sau nu la stele. Dacă spumantele nu sunt favoritele voastre, vă sugerez să testați un Sauvignon Blanc aromat sau Feteasca Regală 2018 de la același producător. 

Așa cum îi spune numele , spumantul este un cuvée, un amestec de 3 soiuri de struguri complementari.  Amestecul dintre ei dă naștere unui vin armonios pentru că fiecare soi contribuie în amestec cu atributele sale.  Un procent generos de 50%  Fetească Regală, soiul românesc reprezentativ pentru Villa Vinea dă vinului structura densă și aromele , Riesling de Rin  40% contribuie la cupaj cu aciditate sa bogată și 10% Pinot Noir aduce vinului  consistență.  

Vinul, din recolata anului 2015, a fermentat în cisterne de inox ca să devină întâi vin apoi a fermentat pentru a doua oară în sticlă ca să creeze efervescența magică. A petrecut aproape 3 ani în aceiași sticla cu drojdiile pentru maturizare după care s-a făcut degorjarea pentru limpezire . Cuvée Celest Villa Vinea este al doilea spumant pe care Villa Vinea il scoate în piață . Vinul este făcut de Celestino Lucin si Mihaly Denes, enologii cramei Villa Vinea pe care o puteți vizita într-o călătorie spontană sau programată în Transilvania. 

Cluj 20 mai 2019

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin pentru companii.  Vezi evenimentele noastre aici

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Pentru companii. Premiază-ți oamenii și contribuie la cunoașterea vinului spumant românesc ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Cum se păstrează champagne

Detalii și rezervare
Meniu