Cricova Cuvée Prestige. Spumantul săptămânii.

11/04/2017

 

Weekend-ul care a trecut a fost foarte bogat în descoperiri. La Cincșor, lângă Făgăraș, o familie de sași preocupați de restaurarea bisericilor fortificate din Transilvania, au deschis o casă de oaspeți de foarte mare rafinament, Cincșor Transilvania Case de Oaspeți, unde am avut privilegiul să particip la un curs despre înțelepciunea în viață la antici, susținută de Theodor Paleologu.  “ Înțelepciunea veritabilă înseamnă să conștientizezi cât de puține lucruri cunoști cu adevărat” spunea Socrate .

de Olimpia Pleșa Brandhuber

 

Cricova Cuvée Prestige este o surpriză plăcută pentru cei în căutare de vinuri excepționale. Spumantul este realizat prin metoda tradițională la Crama Cricova, în Republica Moldova, din strugurii clasici de Pinot Noir și Chardonnay. Vinul s-a maturizat împreuna cu drojdiile timp de 30 de luni în pivnițele faimoase din Cricova, timp în care a dezvoltat arome intense de cozonac suprapuse peste cele de pere coapte și coajă de lămâie. Are un perlaj delicat-particularitatea spumantelor de calitate, o consistență rotundă, și etalează o opulență rafinată. Aromonios, complex și prietenos, a însoțit cu discreție discuțiile filozofice, si nu numai, în cele două zile petrecute la Cincșor.

La Casa de Oaspeți am fost întâmpinați cu Schar, plăcinta traditională saxonă.  Schar se face doar la Cincșor din aluatul din care se face pâinea, la care se adaugă unt și zahar, se așează în tavă în straturi presărate cu scorțișoară și se coace în cuptorul de pâine, ca să înduclească familia și pe cei care au participat la facerea pâinii. Însotita de plăcinta caldă servită în biblioteca, lângă șemineu, într-o selectă companie, Cricova Cuvée Prestige a încântat spiritele și ne-a lăsat o minunată amintire.

Să aveți o săptămâna inspirată de înțelepciune și vin excepțional.

 5 noiembrie 2017, Localita Cordevigo, Verona,

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin. Vezi evenimentele noastre aici

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Ocolul pamantului intr-un pahar de vin ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Meniu