„Collection 242”. Schimbare la Champagne Louis Roederer.

02/01/2022

Noul sortiment de champagne Collection 242 înlocuiește cuvée-ul emblematic al casei Louis Roederer, Brut Premier și revolutionează  modul în care se creează cuveé-ul casei.  Fără să fie o champagne vintage, Collection va fi în fiecare an unic. Gustând  Collection 242 îl găsesc mai matur și mai savuros, ușor mai acid, mai rotund și mai complex aromatic.

de Olimpia Pleșa Brandhuber

Datorita schimbărilor climaterice, „ca să fie in linie cu tempo-ul naturii” casa Roederer a hotărât să modifice ”rețeta” dupa care realizează cuvée-ul de bază și să creeze un alt stil de cuvée multi vintage în fiecare an. În acest scop casa Roederer și -a redefinit parcelele din care vor face an de an vinul embelmatic al casei ca să asigure struguri de o calitate consistentă an de an, pentru că un vin bun începe din vie.

                    

Spre deosebire de Brut Premier care era la fel an de an, Collection va reflecta caracteristicile climaterice ale fiecărui an de recoltă iar după numărul colecției consumatorul va ști care e nivelul de maturitate al șampaniei. Collection, la fel ca și Premier, este obținut din triada consacrată în Champagne, Pinot Noir, Chardonnay, Meunier în variate proporții.

Collection 242 are la baza strugurii anului de recoltă 2017,  în proporție de peste 56 %, la care s-a adăugat vin de rezervă 34%  din „Perpetual rezerve”  (vin păstrat începând in 2012 și împrospătat an de an cu vin tânăr) plus  10%  vin de rezervă  maturizat în butoaie de stejar.  Vinurile de rezervă echilibrează prospețimea vinului de bază, adaugă structură, maturitate și rotunjime, profunzime, o textura savuroasă și multe note aromatice. Cuvée-ul este apoi învechit pentru desăvârșire 3-4 ani în pivnițele din Reims.

Collection 242 marcheaza al 242 cuvée al casei Roederer de la înfiintare, 1776, până în 2017, anul de baza al Collection 242 și se distinge printr-o evoluție atât în stil cât și în structură și complexitate.

„Fiecare Collection va fi diferit, va fi ca o schimbare de viteză, întotdeauna unic dar întotdeauna stilul consacrat Roederer”  Jean Baptiste Lecaillon , cellar master

                       

Casa Roederer: Conduși de o nouă ambiție de libertate, odată cu crearea Collection, scriem următorul capitol al poveștii noastre. Vremurile în care trăim; schimbările climatice; importanța practicării unei viticulturi durabile care să respecte mediul de viață pentru a exprima pe deplin calitățile terroir-ului, aceștia sunt  factorii care trebuie luați în considerare. Anticiparea sezoanelor viitoare și adaptarea la prezent sunt provocările noastre permanente; am simțit că trebuie să ducem căutarea excelenței la o etapă superioară, permițându-ne să fim îndrăzneți și dezinhibați în abordarea noastră.

       

A fost o dorință de libertate, pentru a duce calitatea cuvée-urilor noastre multi-vintage la un nivel și mai înalt, care ne-a determinat să acționăm și să creăm Collection, un succesor demn al Brut Premier.

Collection este o șampanie vibrantă și contemporană!

Cu drag și efervescență
Olimpia Pleșa Brandhuber

OPiA organizează evenimente concept ™ ONLINE de degustare de champagne și vin spumant românesc pentru companii și recomandă vinul spumant românesc.  Vezi evenimentele noastre. Vin spumant și brânzeturi fine românești. Masterclass despre champagne. Consumă vinul cu moderație.

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Vin spumant românesc și brânzeturi fine românești. ONLINE ȘI OFFLINE ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Cum se păstrează champagne

Detalii și rezervare
Meniu