Champagne Laurent Perrier Rose din pahare diferite- OPiA Recomandă

11/16/2020

Nu este nici o noutate că asociez champange cu florile și că Champagne Laurent Perrier Rose non vintage este una dintre preferatele mele. Atinge o armonie intre maturitate, spectrul aromatic și prospețime care nu are rival printre vinurile roze, fie ele spumante sau liniștite.

Senzual în pahar, vinul este mai degrabă portocaliu decât roze, cu tușe de cupru și un perlaj viguros și fin. În paharul Jamesse Grand Champagne pe care îl folosesc pentru consumul casual de vin spumant și champagne, olfactiv și gustativ vinul se exprimă apetisant.

Miros matur multidimensional cu fructe roșii bine definite, note de patiserie, alune și condimente fine. Plin, rotund, mătăsos în textură, armonios și complex, este un stil de champagne evoluat.

Prezența taninilor îl fac să iasă din tiparele cunoscute de champange roze și să se comporte mai degrabă ca un vin roșu delicat. Ceea ce îl face inedit.

               

Când iau paharul Jamesse  Synergie rotund și voluminos și îmi apropii nasul de el pot înțelege adevăratul impact pe care îl are forma și dimensiunea asupra percepției mele. Tot ceea ce am simțit în Grand Champagne în Synergie devine mai amplu, mai generos , mai expresiv. Diferența este remarcabilă și vă recomand să o experimentați ca să descoperiți noi dimensiuni ale propriei percepții.  În Synergie vinul se află într-o vibratie dezirabilă cu forma rotundă a universului și se exprimă cu volubilitate.

Laurent Perrier este o casa al cărei know how extins pentru vinurile roșii în Champagne s-a perfecționat prin crearea acestui cuvee obținut prin macerare din 100% struguri de Pinot Noir.  Metoda macerației prin care se obține  „rose de saignee” este rar întâlnită în Champange.  Mustul stă în contact cu pielițele 48-72 de ore pentru a extrage culoarea și caracterul dorit. Cel mai frecvent se folosește amestecul de vin alb cu vin roșu, contrar oricărei alte regiuni din lume unde roze-ul este interzis să se facă astfel.

Sortimentul emblematic al casei Laurent Perrier, Rose este învechit timp de 4 ani în sticlă împreună cu drojdiile din cea de a doua fermentare , perioadă pe care majoritatea vinurilor roze de pe planetă nici măcar nu o pot imagina. Vinul roze nu este făcut cu scopul de a se desăvărsi prin învechire. Misiunea lui este să fie băut tânăr și proaspăt. Găsiți LP Rose  la finestore.ro

Cu drag și efervescență

Olimpia

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin educative și de divertisment pentru companii.  Vezi evenimentele noastre aici. Consumă vinul cu moderație.

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

DEGUSTARE ON LINE. Pentru grupuri. Premiază-ți oamenii și contribuie la cunoașterea vinului spumant românesc ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Meniu