Carassia Brut Rosé. Spumant românesc. OPiA Recomandă

10/23/2017

 

Carassia Brut Rosé este un spumant românesc care deschide cu succes orice eveniment. Place tuturor, este ușor de băut, dar și de asociat cu preparate culinare diverse, indiferent de sezon. L-am servit în deschiderea reuniunii de 20 de ani de la terminarea facultății (ce bucurie!) și, ca niciodată, am comandat prea puțin. Arată senzual în paharul flute, iar vinul este proaspăt, elegant și bun.

de Olimpia Pleșa Brandhuber

Carassia Brut Rosé este obținut din struguri de Pinot Noir în exclusivitate, care au fost presați imediat după culegere, minimizând contactul cu coaja. Este făcut prin metoda tradițională, aceeași care se practică în Champagne. După ce fermentează vinul este îmbuteliat în sticla de spumant unde se produce cea de-a doua fermentare. A stat în cramă pe sediment aproape 2 ani până când enologul, Bereczki Csaba, a considerat caeste gata pentru consum.

Are arome evidente de zmeură care provin de la vinul roșu și o notă fin perceptibilă de drojdie. Efervescența se dizolvă plăcut pe limbă, ca o spumă care învăluie și învigorează papilele. Carassia Brut Rosé are o consistență mare, iar aciditatea este în armonie cu perlajul. Nimic nu deranjează. Taninii delicați amintesc de un vin ușor de vară, vioi și excitant. Pe scurt: un vin roze care deschide apetitul și creează o stare de bucurie.

 

În 2017, acest spumant a fost premiat cu medalia de argint la The Champagne and Sparkling Wine World Championship. Din juriu au făcut parte trei experți în vinuri spumante: Tom Stevenson, Essi Avellan MW și Dr Tony Jordan.

Crama Carastelec, producătoarea Carassia Brut Rosé, este în județul Sălaj, în satul Carastelec și poate fi vizitată. Situată într-una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din țară, Crișana, investiția a fost gândită să producă spumante prin metoda tradițională și vinuri efervescente. O bucurie pentru simțuri.

Carassia Brut Rosé este disponibil în multe restaurante din țară, pe comenzi-șampanie.ro, dar și la magazine specializate. Să îl savurați cu plăcere!

Cluj Napoca, 23 octombrie 2017

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin. Vezi evenimentele noastre aici

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Pentru companii. Premiază-ți oamenii și contribuie la cunoașterea vinului spumant românesc ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Cum se păstrează champagne

Detalii și rezervare
Meniu