Roșu sau Roze? Prince Stribey Brut. Spumant românesc. OPiA Recomandă

12/05/2017

  

Oliver Bauer ne-a obișnuit de mult cu vinurile sale cu personalitate. Spumantul Prince Stribey Roze Brut este un exemplu de nonconformism de la culoare până la gust. Este un vin spumant care are la bază metoda clasică de producere a efervescenței, aplicată unui strugure autohton. Rezultatul este un spumant cu gust particular, foarte expresiv, de culoare sângerie. Producatorul spune ca este roze, pe mine mă duce mai degrabă cu gândul la Shiraz-ul roșu obținut prin aceiași metodă în Australia. Roșu sau roze, este foarte bun. Jocul seducător al perlelor și cromatica sa vor acompania emoția colindelor de Crăciun.

De Olimpia Pleșa Brandhuber

Prince Stribey Roze Brut are aromia și efervescența fină specifică unui spumant excepțional și gustul individual dat de un strugure nemaifolosit până acum pentru vinuri efervescente.Când îl torni în pahar are un perlaj prelung și zgomotos, așa cum îi stă bine unui spumant. Miroase a fructe roșii, trandafiri și cozonac. Nota distinctivă este prezența taninilor care scot acest vin din tiparele consacrate. Ei nu sunt nicidecum deranjanți ci se aromonizează pefect cu consistența si structura fermă. Este un vin gastronomic prin excelență, însoțește cu mare success preparate voluptoase cum sunt cele tradiționale românești, branzeturi și carne roșie

 

Oliver foloseste Novac, o varietate unică de strugure negru creeat în România prin încrucișare, foarte rar întâlnit, aclimatizat excelent la Drăgășani, pe care îl îndrăgește mult și despre care spune că are câteva caracteristici apropiate de cele ale Pinot Noir-ului care se folosește pentru obținerea vinurilor spumante roze în rețeta clasică din Champagne.

Pentru ca un vin spumant să fie mai mult decât agreabil, are nevoie de timp în care să se desăvârșească.

Diverse straturi de arome se dezvoltă în perioda în care vinul se odihnește în sticlă împreună cu drojdiile. Cu cât mai mare este răbdarea producătorului, cu atât mai plăcut este rezultatul.

Strugurii, bine copți, au fost culeși în toamna anului 2011 și au fost presați imediat, minimizând contactul cu pielițele pigmentate. O parte din vin a fermentat în tancuri de inox și o parte în butoaie mari de stejar în care a fost păstrat timp de 6-8 luni înainte de a fi îmbuteliat în sticlele specifice.  Vinul a așteptat răbdător în pivnița timp de 5 ani ca să capete rotunjime și amplitudine, păstrându-și în același timp proaspețimea.

Oliver Bauer este enologul Cramei Prince Stirbey și al Cramei Bauer. Filosofia sa despre vinul autohton este că “ România este o țară prea mică pe harta mare a vinurilor lumii ca să ne permitem să facem vinuri simple, de volum. Noi ne remarcăm dacă producem vinuri de autor, autentice”. Prince Stribey Roze Brut este un vin original, de avangardă, pe care sunt bucuroasă să îl împărtășesc cu voi. Îl puteți comanda direct pe site-ul producătorului sau din magazine specializate.

Sa aveți un Crăciun cu pace si vin bun.

Cluj 5 decembrie 2017

OPiA organizează evenimente concept ™ de degustare de champagne și vin. Vezi evenimentele noastre aici

Cumpără un eveniment OPiA

Doamnele din spatele perlelor de champagne

Vin spumant românesc și brânzeturi fine românești. ONLINE ȘI OFFLINE ®

Soirée de Champagne

Vinurile de desert ale lumii

Petreceri tematice

Petreceri cu delict și mister

Opia
Participă la un eveniment OPiA

Cum se păstrează champagne

Detalii și rezervare
Meniu